Implantul dentar este o metodă foarte modernă și eficientă în ceea ce privește înlocuirea dinților lipsă. Indiferent că se pierde un dinte, mai mulți sau chiar toți dinții, implantul dentar și tehnicile de ultimă generație de implantologie pot să facă cu adevărat minuni.

În acest fel, pacienții nu o să mai sacrifice dinții naturali ancorând lucrări protetice (punți dentare) și nu o să se mai folosească de proteze mobile (acestea creează disconfort), deoarece pot acum să beneficieze de o dantură fixă, ce este ancorată pe implanturi și care se simte și arată la fel ca dinții naturali.

Pierderea dinților poate să însemne o problemă majoră, mai ales atunci când înlocuirea acestora este amânată sau ignorată.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar se prezintă de regulă sub forma unui șurub și este o piesă confecționtă din titan pur, având rolul de a crea o radăcină artificiala la nivelul osului maxilar, exact acolo unde dintele sau dinții naturali sunt lipsă.

Reconstrucția dintelui este constituită din două segmente: intraosos (implantul) și supraosos (bont protetic). Deasupra bontului proteic se va ancora o punte, coroană sau proteză.

Implanturile dentare nu vor sacrifica dinții învecinați, iar tratamentul este unul conservator față de o lucrare tradițională care folosește puntea. Dacă se realizează o punte dentară de tipul bridge=pod, va fi nevoie de minim 2 dinți pentru ancorare (acești dinți vor fi sacrificați  – extrăgându-se nervii, obturându-se canalele și șlefuindu-se dinții care sunt sănătoși).

Implanturile dentare vor aduce o mulțime de beneficii atât estetice, cât și funționale, pacienții nepercepând senzația de artificial, ba chiar vor uita faptul că, în acel loc au pierdut un dinte.