Post-Tratament
  1. După ce s-a realizat tratamentul de către medicul stomatolog în clinică, agenții folosiți vor continua să acționeze timp de 48-72 de ore, iar nuanța dinților se va schimba destul de vizibil în fiecare zi. În această perioadă este important să se efectueze o îngrijire dentară foarte atentă.
  2. Timp de două săptamâni este recomandat să se folosească o pastă de dinți pentru dinți sensibili, iar perierea acestora se va efectua de două ori pe zi. După pocedeu, dinții vor deveni mai sensibili timp de câteva zile (cu dureri gingivale sau dureri ale dinților).
  3. Se recomandă administrarea unui antialgic (Nurofen sau Ketonal), în cazul în care persistă sensibilitatea și vă provoacă disconforturi fizice sau psihice.
  4. Se va reduce sau evita complet consumul de produse și alimente care pot să coloreze dinții: cafea, vin roșu, tutun, suc din fructe de pădure, ciocolată, ceai, gumă de mestecat, etc.
  5. Se va elimina alimentele acide (băuturi carbogazoase, portocale) pentru cel puțin 3 zile după tratament.

Tratamente endo

După ce s-a efectuat un tratament endodontic, se va evita consumul de alimente timp de 60 de minute. De asemenea, se va evita și consumul de alimente dure până la urmatorul consult,… Citește mai mult