Post-Tratament

Compresele aplicate postextractional se păstrează timp de 2 ore postextractional, timp în care se poate bea apă. Dacă mai sângerează alveola postextracțională dupa ce s-a îndepărtat tamponul de protecție, se va aplica o altă compresă la nivelul acestei alveole.

În acest caz, există o mulțime de indicații postextracționale și anume: timp de 12 ore nu se va clăti gura; 24-48 de ore alimentele tari și fierbinți se vor evita; produsele acidulate și lactatele se vor evita; fumătorii vor întrerupe cel puțin 24 de ore fumatul; se va relua igiena orală chiar de a doua zi (evitându-se atingerea plagii cu periuța de dinți); tratamentul cu antiinflamatoare și antibiotic se va administra la indicația medicului specialist; se poate recomanda aplicarea prișnitelor cutanat, acolo unde a avut loc intervenția, timp de 45 de minute cu 15 minute pauză.

Tot postextracțional, pacientul poate să mai prezinte: dureri în zona unde s-a făcut anestezia (vor dispărea dupa1-2 zile; durere la nivelul alveolei, care dacă nu se produc ulterior și alte complicații, aceasta va persista în jur de 3-6 zile.

Edem post operator

Edemul postoperator apare în urma unei reacții tisulare dată de traumatism, acumulare de lichid interstițial și obstrucția lipaticelor, acesta asigurând drenajul în zona în care s-a intervenit chirurgical. În funcție de cantitatea… Citește mai mult

Instrucțiuni post albire dentară

După ce s-a realizat tratamentul de către medicul stomatolog în clinică, agenții folosiți vor continua să acționeze timp de 48-72 de ore, iar nuanța dinților se va schimba destul de vizibil în… Citește mai mult