Post-Tratament

Tampoanele de protecție se păstrează timp de 2 ore postextractional, timp în care se poate bea apă. Dacă mai sângerează alveola postextracțională dupa ce s-a îndepărtat tamponul de protecție, se va aplica o altă compresă la nivelul acestei alveole.

În acest caz, există o mulțime de indicații postextracționale și anume: timp de 12 ore nu se va clăti gura; 24-48 de ore alimentele tari și fierbinți se vor evita; produsele acidulate și lactatele se vor evita; fumătorii vor întrerupe cel puțin 24 de ore fumatul; se va relua igiena orală chiar de a doua zi (evitându-se atingerea plagii cu periuța de dinți); tratamentul cu antiinflamatoare și antibiotic se va administra la indicația medicului specialist; se poate recomanda aplicarea prișnitelor cutanat, acolo unde a avut loc intervenția, timp de 45 de minute cu 15 minute pauză.

Tot postextracțional, pacientul poate să mai prezinte: dureri în zona unde s-a făcut anestezia (vor dispărea dupa1-2 zile; durere la nivelul alveolei, care dacă nu se produc ulterior și alte complicații, aceasta va persista în jur de 3-6 zile.

Edem post operator

Edemul postoperator apare în urma unei reacții tisulare dată de traumatism, acumulare de lichid interstițial și obstrucția limpaticelor, acesta asigurând drenajul în zona în care s-a intervenit chirurgical. În funcție de cantitatea… Citește mai mult

Tratamente endo

După ce s-a efectuat un tratament endodontic, se va evita consumul de alimente timp de 60 de minute. De asemenea, se va evita și consumul de alimente dure până la urmatorul consult,… Citește mai mult