Post-Tratament

În ziua în care s-a realizat intervenția chirurgicală nu este indicat sa vă clătiți, să scuipați sau să consumați lichide cu paiul. Nu se va atinge zona în care s-a intervenit chirurgical și nu vă suprasolicitați, pentru că vor putea apărea iritații, sângerari sau infectări la nivelul plăgii.

Dinții se vor peria la 24 de ore de la intervenția chirurgicală și se va clăti gura cu apa cu sare dizolvată într-un pahar cu apă călduță timp de 3 zile, din 2-3 ore. Durerea va persista în jur de 10-14 zile după ce a avut loc intervenția chirurgicală. Se vor folosi antialgicele prescrise de medicul dentist.

Veti ține o dietă foarte ușoară timp de 48 de ore, veți evita mâncatul pe partea unde s-a intervenit chirurgical, până când medicul vă va permite acest lucru. Timp de 2 săptămâni se vor evita alimentele condimentate, băuturile acidulate, alcoolul si fumatul.

Puteți să aveți plasate suturi în cavitatea orală pentru controlarea sângerărilor și pentru grăbirea vindecării. Se întâlnesc mai multe feluri de fire de sutură și anume: resorbabile (se vor resorbi în 1-2 săptămâni) si neresorbabile (suprimate în 1-2 săptămâni).

Se pot folosi și pungi cu gheață în primele ore de la intervenție, deoarece se va reduce edemul. În cazul în care edemul va persista 4-5 zile de când s-a intervenit chirurgical sau dacă se reduce și apoi se reface, vă sfătuim să contactați medicul dumneavoastră stomatolog.

Indicații postextracționale

Compresele aplicate postextractional se păstrează timp de 2 ore postextractional, timp în care se poate bea apă. Dacă mai sângerează alveola postextracțională dupa ce s-a îndepărtat tamponul de protecție, se va aplica… Citește mai mult

Tratamente endo

După ce s-a efectuat un tratament endodontic, se va evita consumul de alimente timp de 60 de minute. De asemenea, se va evita și consumul de alimente dure până la urmatorul consult,… Citește mai mult