Post-Tratament

După ce s-a aplicat obturația de compozit se vor urma instrucțiunile de îngrijire, pentru ca aceasta să fie de durată mare.

În cazul în care, zona respectivă a fost anesteziată, este recomandat să evitați să beți sau să mancați pană când nu va dispărea efectul anesteziei (pentru prevenirea rănilor la limbă, buză, obraji).

Se va experimenta o anumită sensibilitate la frig, presiune, caldură, aer, alimente dulci timp de câteva zile sau săptamâni.

Gingiile pot să se inflameze și să apară dureri, însă trebuie să clătiți cu apă caldă și sărată de 3 ori pe zi sau să luați un calmant dacă este necesar. Această sensibilitatea se va reduce în două săptămâni.

Este posibil ca obturația să aibă o formă puțin diferită de dintele original, limba amplificând această senzație, dar în câteva zile se va obișnui.

Îngrijirea se va efectua zilnic la domiciliu, se va relua în mod regulat periajul și se va folosi ața dentară pentru a se preveni acumularea tartrului și cariile.

Va trebui să contactați medicul stomatolog dacă senzația de durere și de sensibilitate va persista si dacă marginea obturației este ascuțită sau dacă mușcătura se va simți neuniformă în continuare.

Indicații postextracționale

Compresele aplicate postextractional se păstrează timp de 2 ore postextractional, timp în care se poate bea apă. Dacă mai sângerează alveola postextracțională dupa ce s-a îndepărtat tamponul de protecție, se va aplica… Citește mai mult